Workshop i Aktøren
Arrangement

Workshop i Aktøren

Dato: Torsdag 7. marts 2019 kl. 09:30 - kl. 15:30

Emotionel læring og problemløsning i klasserummet Et materiale for skoleelever og til inklusionsprocesser

FORMÅL

At deltagerne tilegner sig teoretisk indsigt i og praktisk erfaring med AKTØREN, så de kan anvende det i egen praksis

INDHOLD
Aktørens teoretiske rationale introduceres med udgangspunkt i to effektundersøgelser om social læring.  Grundlæggende social-kommunikative vanskeligheder, som udfordrer denne børnegruppe i hverdagen præsenteres og psykologiske udviklingsprocesser, som styrker evne til social kommunikation belyses.  

Materialet består af elevens arbejdsbog og en parallel lærermanual og er opbygget omkring:

  • Et varieret Oplevelsesmateriale, som digte, powerpoints, filmklip, fortællinger illustrationer
  • Analysemateriale i form af tjeklister. spørgeskemaer, analyseark, taktile og visuelle elementer f.eks. et trivsels træ
  • Problemløsningsmaterialer som værktøjskort og evalueringsark, der muliggør, at ideer kan afprøves og egne erfaringer vurderes 

Vægten lægges på, at deltagerne afprøver det varierede materiale og undervejs tager stilling til didaktiske og etiske overvejelser.

Via oplæg, praktisk gruppearbejde/øvelser, film og fælles diskussion bliver deltagerne fortrolige med ”Aktørens” metodiske principper. Der vil være en særlig opmærksomhed på:

  • Emotionel læring og problemløsning i klasserummet
  • Hvordan iværksætte et forløb med Aktøren i egen praksi

MÅLGRUPPE
AKT- lærere/pædagoger, specialskolelærere, psykologer, og vejledere og teams som arbejder med social læring og iværksættelse af inklusionsprocesser i forhold til børn i alderen 7 til 14 år med social-kognitive vanskeligheder.

TID & STED
Torsdag den 8. november 2018 kl. 9.30-15.30

Center for Autisme, Herlev Hovedgade 199, 2730 Herlev – Multisalen

Prisen for at deltage er kr. 1.735,-

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her.

Indkøbskurv

Din kurv er tom.

Kommende udgivelser

Studiegrupper er en udbredt arbejds- og organiseringsform på mange uddannelser. Denne bog ruster de studerende til at facilitere samarbejde og møder.
Udkommer Onsdag 27. marts 2019

, ,
2. udgave er opdateret med den nyeste forskning samt et helt omskrevet strategikapitel med David Cooperrider, ophavsmanden til AI, som medforfatter.
Udkommer Torsdag 4. april 2019

Denne 3. udgave af Esben Hougaards store oversigtsværk om psykoterapi er gennemgribende revideret og videnskabeligt opdateret med den nyeste forskning.
Udkommer Mandag 8. april 2019

, , , ,
Anden del af Psyke & Logos temanummer om sorgens psykologi indeholder empiriske og kliniske perspektiver på sorgens psykologi. Udkommer medio april.
Udkommer Mandag 15. april 2019

Alle kommende udgivelser

Kommende arrangementer

Forlagets arrangementer

Øvrige arrangementer

Gode ideer er velkomne

Har du en idé til en bog? Et manus eller en synopsis? Mangler der en bestemt bog på markedet? Eller har du forslag til bøger, der bør oversættes til dansk? Så hører vi gerne fra dig - skriv til os på info@dpf.dk.

    Vi ser frem til at høre fra dig.