Covid-19 og senfølger i form af kognitive vanskeligheder

I bogen Kognitiv remediering introduceres og vejledes behandleren til at arbejde målrettet og specifikt med de kognitive vanskeligheder

 

Læs mere om Kognitiv remediering

Køb Kognitiv remediering. En vejledning til behandling af kognitive vanskeligheder af Louise Meldgaard og Line Kirstine Hauptmann her.

I bogen vejledes behandleren til at arbejde målrettet og specifik med de kognitive vanskeligheder. 

Covid-19 og senfølger i form af kognitive vanskeligheder

Sundhedsstyrelsen beskriver, at både forskningen og klinikken viser, at en del af dem som har haft COVID-19 udvikler senfølger i form af kognitive vanskeligheder. Det ses efter både milde og svære sygdomsforløb.

Kognitive vanskeligheder har afgørende betydning for, om man bliver i stand til at vende tilbage til uddannelse og erhverv efter et sygdomsforløb, ligesom vanskelighederne udgør en betydelig risikofaktor for udvikling af psykisk sygdom. Ved langvarige kognitive følgevirkninger til COVID-19 infektion er det derfor relevant at tilbyde behandling målrettet det kognitive funktionsniveau.

Kognitiv remediering er en psykologisk behandlingsform, der er rettet mod at afhjælpe og træne kognitive vanskeligheder. Behandlingsformen udvikler de kognitive ressourcer, afhjælper vanskelighederne og øger derigennem det samlede funktionsniveau og den generelle mentale trivsel.

I bogen Kognitiv remediering introduceres og vejledes behandleren til at arbejde målrettet og specifik med de kognitive vanskeligheder, der kan være relateret til COVID-19 i form af problemer med koncentration, nedsat evne til at problemløse og skabe overblik samt øget træthed.

Indkøbskurv

Din kurv er tom.

Kommende arrangementer

Forlagets arrangementer

Alle forlagets arrangementer

Øvrige arrangementer

Der er ingen kommende øvrige arrangementer

Kommende udgivelser

,
Giver matematiklærere og matematikvejledere et alsidigt og nuanceret redskab til at udvikle undervisningen og opbygge et stærkt og kvalificeret fagsamarbejde.
Udkommer Mandag 28. juni 2021

Ny test på vej. SEF vurderer den gensidige påvirkning af sprog og eksekutive funktioner hos børn og unge 9-18 år. Forventet udgivelse i foråret 2021
Udkommer Tirsdag 31. august 2021

,
Hjælp os med at få færdiggjort SPA, så testen kan komme ud og skabe værdi i praksis i arbejdet med børn og unge med vanskeligheder.
Udkommer Fredag 31. december 2021

Alle kommende udgivelser

Gode ideer er velkomne

Har du en idé til en bog? Et manus eller en synopsis? Mangler der en bestemt bog på markedet? Eller har du forslag til bøger, der bør oversættes til dansk? Så hører vi gerne fra dig - skriv til os på info@dpf.dk.

    Vi ser frem til at høre fra dig.