Annika Lillelund Fauli

Annika Lillelund Fauli

Om forfatteren

Annika er uddannet cand. comm. fra Roskilde Universitetscenter i 2006. I 2010 startede hun som selvstændig skribent; hun skriver bl.a. for en række danske blade og magasiner, hovedsageligt om emner såsom livsstil, sundhed samt om familierelateret stof. Annika har haft egen fast klumme i Alt for Damerne og i Ekstrabladet, og hun har desuden været fast paneldeltager i Go’ Aften Danmarks diskussionspanel. Annika er meget optaget af sammenbragte familier og har bl.a. etableret en ”papmor-gruppe” for papmødre. Hun lever selv i en velfungerende, sammenbragt familie med tre papbørn og er mor til to børn. Som professionel skribent beskæftiger Annika sig med flere aspekter af det moderne familieliv og parforhold. Det er blevet til en række artikler og klummer om emnet, og bogen Skilsmissens ABC.

Hjemmeside: www.annikatekst.dk

Kontakt: annikatekst@gmail.com
 


Det siger forfatteren om bogen Skilsmissens ABC

Derfor skrev jeg bogen:
”Jeg har i mange år selv levet i en sammenbragt familie, og jeg har lagt mærke til, hvordan vi i sammenbragte familier har en eller anden form for magnetisk kraft, som trækker os mod hinanden. Vi finder sammen og har meget hurtigt noget til fælles og noget at tale om. Jeg har været heldig, for jeg er havnet i en velfungerende, sammenbragt familie. Men ikke alle er så heldige. Rigtig mange sammenbragte familier kæmper for at få alle ender til at mødes, og det kan være et umuligt og tumultagtigt cirkus, som ikke altid lykkes. Desværre. Jeg har i mange år tænkt over denne bogs tilblivelse. Jeg har løbende talt med min medforfatter, Lene Stephensen, om, at der ”manglede et eller andet” til de mange forældre, som er i krise over deres skilsmisser. Da hun så fortalte mig, at hun giver forældre, som har besluttet sig for at blive skilt, en særlig session, hvor hun, helt ned på et lavpraktisk niveau, fortæller forældrene, hvordan de bør tackle deres skilsmisse i forhold til børnene, var vinklen klar: Dette skal være en håndbog til forældre i krise. Og den skal skrives, så forældrene lærer at kommunikere og samarbejde og ikke pålægger børnene det alt for tunge åg.”

Mine inspirationskilder:
”Det er helt klart min medforfatter Lene Stephensen. Vi er næsten i familie, da jeg er gift med hendes datters eks-mand, så vi ses jævnligt, og jeg har altid været fascineret af hendes arbejde med parterapier, hvor hun jo som noget helt særligt inddrager børnene.”

Det er jeg særligt stolt over:
”Det har været meget spændende at tale med alle de case-personer, som fulde af tillid har åbnet for deres inderste tanker og fortalt mig om deres skilsmisser. Jeg synes, deres stemme udgør en meget vigtig del af bogen. Desuden er jeg rigtig glad for, at bogen giver tydelige handlingsanvisninger til forældre, fremfor at fortabe sig i analyse og henvisninger til udenlandske undersøgelser. Det er blevet en håndbog i skilsmisser, og det format er jeg glad for.”

Sådan finder jeg værdi i mit arbejde:
”Som professionel skribent er det en nydelse, når jeg får skrevet tekster, som rykker noget for folk. I mit skrivearbejde om skilsmisser og sammenbragte familier håber jeg, at jeg med mine ord kan bidrage til en øget forståelse for alle parter i skilsmissen – voksne såvel som børn.”

Mine forbilleder:
”Jeg tager virkelig hatten af for de mennesker, jeg har interviewet til denne bog. På hver deres måde reflekterer de over deres liv og deres handlinger, og de forsøger at gøre det bedste for at skabe trygge rammer for deres børn. Jeg vil i det hele taget gerne tage hatten af for alle forældre, bedsteforældre samt bonus- og papforældre, som hver dag arbejder hårdt for at gøre livet mindre smerteligt for de børn, som ufrivilligt får deres liv delt i to i forbindelse med mors og fars skilsmisse.”
 


Udgivelse på Dansk Psykologisk Forlag

  • Bliver du forladt? Forlader du? Hvem flytter? Hvordan fortæller man det til børnene? Hvad er bedst for børnene, når man selv er i krise? Hvad med konflikterne? Ny kæreste? Og hvad med jul? Og fødselsdage? Det er vigtigt at være gode forældre – også når man er skilt. Men hvordan gør man? Det er spørgsmålet for rigtig mange forældre, som står midt i deres livs største krise: skilsmissen. Det er en skrøbelig tid, og det kan være svært at samarbejde og kommunikere ordentligt med eks-partneren, når smerten, krisen og sorgen raser. Skilsmissens ABC - Guide til en bedre skilsmisse for dig og dine børn er en guide til forældre, som skal skilles eller overvejer muligheden. Bogen hjælper dig med at træffe de bedste beslutninger for dig og dine børn, med at forstå børnenes reaktioner, følelser og tanker gennem skilsmissen. Bogen giver dig redskaber til at håndtere de forskellige situationer, du kan komme ud for med dine børn. Skilsmissens ABC er til dig, som har brug for overblik over de praktiske og følelsesmæssige aspekter af en skilsmisse. Bogen behandler tiden før, under og efter en skilsmisse og livet i den sammenbragte familie, måske med en ny kæreste. Alle råd i bogen peger på de løsningsmuligheder, der er bedst for børnene, så du som forælder kan støtte dit barn bedst muligt. Du kan læse bogen fra A-Z eller dykke ned i den fase, du befinder dig i lige nu og få gode råd.

 Bibliografi

Udvalgte artikler og klummer fra Alt for Damerne – om sammenbragte familier:

Artikel til Alt for Damerne 48/2012:

  • ”Julen er den tid, de fleste af os i sammenbragte familier frygter”

Artikel til Alt for Damerne 9/2013:

  • Om aldersforskel i parforhold - ”Vi er bare en flok kvinder, som er vilde med den stabilitet og ro, de gamle mænd besidder”

Klumme til Alt for Damerne 10/2013:

  • Om livet i en sammenbragt familie: ”Google – du er min medicin”

Bøger

 

 

Bog E-bog Det er vigtigt at være gode forældre – også når man er skilt. Men hvordan gør man det? Skilsmissens ABC hjælper dig med at træffe de bedste beslutninger for dig og dine børn.

280,00 kr. m/moms
195,00 kr. m/moms

Indkøbskurv

Din kurv er tom.

Kommende arrangementer

Forlagets arrangementer

Der er ingen kommende forlags arrangementer

Øvrige arrangementer

Der er ingen kommende øvrige arrangementer

Kommende udgivelser

,
Giver matematiklærere og matematikvejledere et alsidigt og nuanceret redskab til at udvikle undervisningen og opbygge et stærkt og kvalificeret fagsamarbejde.
Udkommer Mandag 28. juni 2021

Ny test på vej. SEF vurderer den gensidige påvirkning af sprog og eksekutive funktioner hos børn og unge 9-18 år. Forventet udgivelse i foråret 2021
Udkommer Tirsdag 31. august 2021

,
Hjælp os med at få færdiggjort SPA, så testen kan komme ud og skabe værdi i praksis i arbejdet med børn og unge med vanskeligheder.
Udkommer Fredag 31. december 2021

Alle kommende udgivelser

Gode ideer er velkomne

Har du en idé til en bog? Et manus eller en synopsis? Mangler der en bestemt bog på markedet? Eller har du forslag til bøger, der bør oversættes til dansk? Så hører vi gerne fra dig - skriv til os på info@dpf.dk.

    Vi ser frem til at høre fra dig.