Charlotte Biering-Madsen

Om forfatteren

Charlotte Biering-Madsen arbejder som selvstændig psykoterapeut og konsulent med opgaver som supervision af plejefamilier, samtaleforløb med unge og familier samt individuelle forløb med voksne, der har brug for en professionel samtalepartner.

Hun har dyb indsigt i familieplejeområdet gennem 30 års arbejde med plejefamilier, plejebørn og samarbejdet med kommuner, skoler og institutioner. I mere end 20 år har hun været leder af afsnit for døgnanbringelser og har således en solid og langvarig erfaring inden for hele anbringelsesområdet.

Charlotte har desuden undervist på utallige temadage og kurser for plejefamilier, tilsynsførende og kommunale sagsbehandlere.

Hjemmeside: 
www.cb-m.dk

Kontakt: cbm@stofanet.dk
 Det siger forfatteren om Som vi plejer. Om at lykkes som plejefamilie (2010)

Derfor skrev jeg bogen:
”Jeg var i mere end 20 år leder af Familieplejen i Århus og Ringkøbing amter, og derigennem har jeg lavet et utal af anbringelser, samtaler, kurser, tilsyn og mødt hundredevis af plejebørn og plejefamilier. Jeg mener, at viden forpligter – hvis man sidder med noget af svaret på, hvordan andres tilværelse kan forenkles, forklares og lettes, så er man forpligtet til at videregive de råd og erfaringer, man har gjort sig. Det var min baggrund for at skrive Som vi plejer.” 

Mine inspirationskilder:
”Helt klart alle de plejeforældre jeg har mødt, hvor så mange af dem gør deres allerbedste for at støtte deres plejebørn. Og selvfølgelig plejebørnene, der er blevet født ind i en helt anden virkelighed end deres klassekammerater. Endelig har de plejebørn, jeg selv har været plejemor for, også været til stor inspiration.”

Det er jeg særlig glad for:
”Jeg er rigtig glad for, at så mange biblioteker har købt bogen, og at de stadigvæk har mange udlån på den. Desuden får jeg jævnligt henvendelser fra studerende, der har læst bogen. Det er en stor glæde, da det blandt andet var dem, jeg ønskede at nå med bogen. Endelig får jeg også billedbeskeder fra tidligere klienter, fordi de har set min bog stå udstillet. Jeg er meget glad for, at det lader til, at bogen når ud til mange, der arbejder med anbringelse og familiepleje.”
 Udgivelser på Dansk Psykologisk Forlag

 • Charlotte har skrevet Som vi plejer. Om at lykkes som plejefamilie (2010), hvori hun giver sit bud på, hvad der skal til for at være en god plejefamilie – og hvad der er vigtigt at have tænkt igennem, inden man bliver plejefamilie?

  Den måde, man forholder sig til plejebarnet på som plejefamilie kan få afgørende effekt for barnets liv. At have andres børn boende med alle de følelser og praktiske forandringer, det indebærer, griber ikke alene ind i barnets og dets families liv, men får også stor indflydelse på plejeforældrenes parforhold og deres forhold til egne børn, familier og venner.

  Hvad er overskuddet i ens egen familie? Hvordan samarbejder man bedst med plejebørnenes egne familier? Hvorfor er det vigtigt med supervision? Hvorfor er det ikke selvskrevet, at man bliver en dygtig plejefamilie, når man med stor succes har opdraget sine egne børn?

  Som vi plejer kommer ind på de væsentligste elementer, der er i spil i forhold til at dygtiggøre sig som plejefamilie. Bogen behandler i et letforståeligt sprog de potentielle problemflader. Dens fokus er på vigtigheden af at blive klar på egne værdier, møde samarbejdspartnere med respekt og ikke mindst at tage vare på sig selv. I forhold til tilsynsførende kommer bogen blandt andet ind på samtaler med plejefamilier og andre aktører på området.

  Bogen er skrevet til kommende og nuværende plejefamilier, tilsynsførende, studerende på de sociale højskoler, pædagogseminarier, lærerseminarier samt kursusforløb for plejefamilier.
   


Bibliografi

 

Bog *OBS: NEDSAT* Hvad skal der til for at være en god plejefamilie? Hvad er vigtigt at have tænkt igennem inden og hvilken indflydelse har det på plejeforældrenes parforhold og deres forhold til egne børn, familie og venner

70,00 kr. m/moms

Indkøbskurv

Din kurv er tom.

Kommende arrangementer

Forlagets arrangementer

Alle forlagets arrangementer

Øvrige arrangementer

Kommende udgivelser

Giver et historisk og teoretisk overblik over begrebet coaching og belyser forskellige tilgange til praksis, som samles i ti bud på god coachingpraksis.
Udkommer Torsdag 25. marts 2021

Ny test på vej. SEF vurderer den gensidige påvirkning af sprog og eksekutive funktioner hos børn og unge 9-18 år. Forventet udgivelse i foråret 2021
Udkommer Torsdag 15. april 2021

,
Hjælp os med at få færdiggjort SPA, så testen kan komme ud og skabe værdi i praksis i arbejdet med børn og unge med vanskeligheder.
Udkommer Fredag 30. april 2021

Alle kommende udgivelser

Gode ideer er velkomne

Har du en idé til en bog? Et manus eller en synopsis? Mangler der en bestemt bog på markedet? Eller har du forslag til bøger, der bør oversættes til dansk? Så hører vi gerne fra dig - skriv til os på info@dpf.dk.

  Vi ser frem til at høre fra dig.