Charlotte Sørensen

Charlotte Sørensen

Om forfatteren

Charlotte Sørensen er oprindeligt uddannet korrespondent i engelsk. Hun indledte sin salgskarriere som 21-årig og avancerede hurtigt fra salgsassistent til salgskonsulent og senere til key account manager. I 1994 blev Charlotte udsat for en voldsom trafikulykke, der ændrede retningen i hendes liv, da hun bl.a. skulle leve med piskesmæld og kroniske smerter.

I 1999 var Charlotte medstifter af Whiplashforeningen, hvor hun var formand i to år. Hun fungerer desuden som rådgiver og mentor for personer med kroniske smerter. Charlotte er forfatter til flere artikler, foredragsholder samt deltager i samfundsdebatten om livet med kroniske smerter.

Charlotte fik i 2005 konstateret brystkræft, hun er nu helbredt og er stadig med i et brugerpanel på Herlev Hospitals onkologiske afdeling, hvor hun, som tidligere kræftpatient, arbejder frivilligt med andre kræftramte og hospitalets ledelse for at fremme samarbejdet mellem patient og behandler.

Charlotte arbejder passioneret med egen og andres livstræning, læring og udvikling.

Whiplash Foreningen: www.whiplashforeningen.dk

Kontakt: charlotte@wl-linien.dk
 Det siger forfatteren om sit bidrag til Skjulte lidelser. Om whiplash, kroniske smerter, fibromyalgi med mere (2009)

Min historie:
”Den 30. marts 1994 kørte en bil overfor rødt i et lyskryds, hvor jeg kørte overfor grønt… Fire dage senere vågnede jeg op til det, jeg troede var et mareridt. Jeg havde ligget i koma med en smadret kæbe, svær hjernerystelse, fem brækkede ribben, venstre øje gennemboret af glas samt flere andre kvæstelser. Fire måneder senere forsøgte jeg at genoptage mit arbejde. Fem uger efter gik jeg helt ned fysisk og psykisk. Men ingen ville tro på mig, da jeg vedblev at sige, at jeg havde smerter, ikke kunne få hjernen til at fungere, var stresset mm. Familien ”udstødte mig” som hypokonder. Mit ægteskab røg. Jeg stod alene tilbage med to børn og et smertefuldt liv både fysisk og psykisk. Med den baggrund ville jeg gerne være med til at skrive denne bog. Det er vigtigt at synliggøre de smerter, fysiske som psykiske, som mennesker med kronisk piskesmæld skal lære at håndtere.”

Opfordring til bidrag:
”Psykolog Susan Schlüter var min psykolog efter ulykken, og efter jeg i lang tid ikke ville høre på hende, måtte jeg indse, at jeg skulle bruge mit liv meget anderledes, end jeg havde gjort. Hun sagde bl.a.: find ud af hvad du kan og stop med at fokusere på det, du ikke kan! Det gjorde jeg så. Jeg blev ”guidet” til, hvilke bøger jeg skulle læse hen ad vejen. Og det var en befrielse at læse, at meget af det jeg var så frustreret over spirituelt, faktisk var helt normalt og bare nogle evner, som jeg skulle lære at have tillid til og bruge med omtanke. Det gav mig styr på alle mine spørgsmål, der havde været der siden barndommen og nu kulminerede i ulykken. Jeg skulle jo lære noget af den ulykke! Susan Schlüter spurgte så en dag, om jeg ville være medforfatter til bogen. Det ville jeg rigtig gerne. På det tidspunkt havde jeg haft et par artikler i Alt for Damerne og Hjemmet omkring piskesmæld. Da jeg havde været så letsindig at skrive mit telefonnummer i artiklerne, kimede telefonen uafbrudt med folk, der havde piskesmæld og som ikke anede, hvordan de selv skulle håndtere det, samt hvorfor omverdenen ikke ville anerkende det. Så jeg blev frivillig rådgiver samtidig med, at jeg oprettede Whiplashforeningen, som jeg var formand for i de første to år. Siden jeg skrev mit kapitel i bogen, har jeg lært endnu mere både om mig selv og også om det at have en skjult lidelse, som den dag i dag stadig præger mit liv meget i hverdagen. Men glasset er for mig altid halvt fuldt og aldrig halvt tomt.”

Mine forbilleder:
”Susan Schlüter lærte mig at tage fat i livet igen. Og de forfattere, der har hjulpet mig videre er blandt andre: Michael Newton, Shakti Gawain, Neale Donald Walsch, Rhonda Byrne, James Redfield. Det er aldrig for sent at gøre noget i livet, så jeg fortsætter med være her i nuet som et taknemligt menneske, der gerne lærer meget mere og gerne giver det videre.”
 Udgivelser på Dansk Psykologisk Forlag

 • Charlotte har bidraget med kapitlet Det usynlige handicap i antologien Skjulte lidelser. Om whiplash, kroniske smerter, fibromyalgi med mere (2009), der er redigeret af Susan Schlüter og Vibeke Søndergaard.

  Omdrejningspunktet for antologien er, at der gennem de seneste 100 år har der været lidelser, der hverken har kunnet forklares eller findes en entydig behandling til. Forfatterne til antologien ser de skjulte lidelser i forskellige perspektiver – ud fra ønsket om at beskrive disse lidelsers mangesidede faktorer. Forfatterne er alle førende eksperter på de forskellige områder med mangeårig erfaring – både praktisk og teoretisk.

  Hensigten med bogen er at skabe en større forståelse og forhåbentlig også større tolerance i forhold til dem, der rammes af de skjulte lidelser, så man får mulighed for at kunne hjælpe bedst muligt. En central pointe i bogen er, at vi må holde op med at forveksle subjektive lidelser med suspekte lidelser i ydmyghed overfor alt det, vi ikke ved.

  Bogens temaer er valgt ud fra ønsket om at videreformidle viden til sundhedspersonale, behandlere, sagsbehandlere, jurister, pårørende til personer med disse lidelser og ikke mindst de ramte selv. For at relatere de beskrevne bidrags vidensområder til det, forfatterne ønskede at blive klogere på, og for at skabe et mere samlet billede, valgte de at give ordet til en af de klienter/patienter, der har været gennem forløbet som skadesramt. Charlotte Sørensen har derfor i kapitlet Det usynlige handicap beskrevet sin egen historie.

  Du kan læse indholdsfortegnelsen, udvidet ordforklaringsliste, forord af Susan Schlüter og indledning af Vibeke Søndergaard her: www.dpf.dk/produkt/bog/skjulte-lidelser.
   


Bibliografi

Bog E-bog Hensigten med bogen er at skabe en større forståelse og forhåbentlig også større tolerance i forhold til dem, der rammes af de skjulte lidelser.

200,00 kr. m/moms
140,00 kr. m/moms

Indkøbskurv

Din kurv er tom.

Kommende arrangementer

Forlagets arrangementer

Øvrige arrangementer

Der er ingen kommende øvrige arrangementer

Kommende udgivelser

Kan man drive her og nu-forretning – og samtidig handle langsigtet forsvarligt? Med andre ord: Er det muligt at generere SUNDE PENGE?
Udkommer Torsdag 6. maj 2021

, , , ,
Et godt studieliv kommer ikke af sig selv. Det afhænger af dine valg og handlinger – og ikke mindst af det studiemiljø, du er en del af.
Udkommer Tirsdag 11. maj 2021

,
Hvad er samskabelse? Hvad sker der med samskabelse, når den møder virkeligheden og hverdagen? Kan samskabelse indfri de store ambitioner om fremtidens velfærdssamfund?
Udkommer Tirsdag 18. maj 2021

,
Hjælp os med at få færdiggjort SPA, så testen kan komme ud og skabe værdi i praksis i arbejdet med børn og unge med vanskeligheder.
Udkommer Mandag 31. maj 2021

Alle kommende udgivelser

Gode ideer er velkomne

Har du en idé til en bog? Et manus eller en synopsis? Mangler der en bestemt bog på markedet? Eller har du forslag til bøger, der bør oversættes til dansk? Så hører vi gerne fra dig - skriv til os på info@dpf.dk.

  Vi ser frem til at høre fra dig.