Pernille Hippe Brun

Pernille Hippe Brun

Om forfatteren

Pernille Hippe Brun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og University of California, Irvine med bifag i idræt. Hun er efterudannet som specialist i arbejds- og organisationspsykologi og inden for mindfulness (Jon Kabat-Zinn), Teori U (Otto Scharmer), Appreciative Inquiry (David Cooperrider) samt Applied Improvisation (Paul Z. Jackson).

Pernille er selvstændig med egen virksomhed, hippebrun’co. I hippebrun’co faciliterer Pernille primært leder- og organisationsudvikling med særlig fokus på autentiske, mindful, bæredygtige og styrkebaserede strategiske tiltag.

Pernille er desuden tilknyttet en E-MBA i Kenya, hvor hun underviser, faciliterer og eksaminerer i lederudvikling. E-MBA´en er kommet op at stå gennem et samarbejde med CBS, og Pernille har udover undervisningsdelen også stået for en Training-of-Trainers (TOT) del, hvor lokale facilitatorer er blevet uddannet til at køre programmet og lederdelen af E-MBA uddannelsen.

Hjemmside: www.hippebrun.com

Facebook (Hippebrun’co - mindful & innovative leadership): 
https://www.facebook.com/pages/Hippebrunco-mindful-innovative-leadership

Kontakt: phb@hippebrun.com
 Det siger forfatteren om bøgerne Styrkebaseret ledelse (2010) og Mindfulness i organisationer (2013)

Om Styrkebaseretledelse

Derfor skrev jeg bogen:
”Jeg skrev Styrkebaseret ledelse, fordi værket i en og samme bog både giver en god introduktion til emnet, samt konkrete redskaber til den enkelte leder til, hvordan styrkebaseret ledelse konkret kan implementeres i organisationen – og i forhold til forskellige ledelsesmæssige udfordringer. Min medforfatter Mikkel Ejsing og jeg syntes, at bogen manglede – og den feedback, vi har fået fra de mange ledere, der efterhånden har læst den, har givet os indtryk af, at vi har ramt rigtigt. Vi har fået utroligt mange tilbagemeldinger om, hvor rart det er for lederen at kunne slå op og få konkrete fif til, hvordan man f.eks. kan gå styrkebaseret til en udviklingssamtale, en svær samtale, en konfliktsituation eller en forandringsproces. For blot at nævne nogle af de ting, vi berører i denne bog.”

Mine inspirationskilder:
”Mikkel og jeg blev inspireret til at skrive bogen, fordi ledere fortalte os, at den manglede. En ting er, at man som leder gerne vil forsøge at ændre sin måde at tænke og lede på – noget andet er at gøre det. Med bogen i hånden, med på ferie eller bare i baghovedet, kan den inspirere og flytte, har vi erfaret. Også privat.”


Om Mindfulness i organisationer

Derfor skrev jeg bogen:
”Bogen blev til på baggrund af et dybfølt behov for at ændre den måde, organisationer agerer og organiserer sig på. Det er en bog om, hvordan en organisation bliver mindful: hvordan det at træne mindfulness – ikke bare som meditationsform, men som en bestemt måde at anskue verden på – bevidst, fokuseret og disciplineret kærligt åbent – kan gøre organisationer mere ansvarlige i deres processer og produktudvikling. Samtidig med at de bliver mere meningsfulde og sjovere at arbejde for. At skrive bogen var en rejse for os forfattere, der har beskæftiget os med at implementere mindfulness i organisationer i mange år. Clarissa og jeg troede, vi vidste, hvad der skulle stå i den, men vi blev klogere. Mindfulness er jo netop at opdage nye ting, og det var bl.a. det, vi gjorde i forbindelse med, at vi interviewede folk til bogen samt læste nyeste litteratur og forskning om emnet igennem.”

Mine forbilleder:
”Jeg har i mit daglige arbejde mange forbilleder. Jeg lader mig inspirere af mennesker, der lever det, de prædiker. Det synes jeg bl.a. David Cooperrider, fra Weatherhead School of Management, og Otto Scharmer, fra MIT, gør. Jeg møder heldigvis mange mennesker, hver dag, der lever det, de prædiker, også helt almindelige mennesker, der bare forsøger at gøre deres arbejde bedst muligt, men aldrig er blevet ”kendte”. Det, synes jeg, er inspirerende og gør, at jeg tror på en fremtid, hvor verden bliver mere retfærdig, blomstrende og bæredygtig. Blomstrende er sådan et lidt mærkeligt ord, men jeg mener, vi skal tænke mere organisk og lade os inspirere af naturen, når vi tænker forandringer. Med blomstrende mener jeg: farvestrålende, sjov, smuk, helhedsorienteret, stærk, modstandskraftig og inspirerende. Alt det, der gør livet værd at leve, og gør, at vi kan rejse os efter modgang og kaste lidt lys og glæde på andres liv og levned. Så længe leve blomstrende organisationer.”
 Udgivelser på Dansk Psykologisk Forlag

 • I samarbejde med Clarissa Corneliussen har Pernille skrevet Mindfulness i organisationer. Vejen til bæredygtighed, handlekraft og innovation (2013), der giver det første reelle bud på, hvordan organisationer kan bruge og implementere mindfulness.

  Pernille og Clarissa giver en indføring i, hvad mindfulness er, bud på hvorfor mindfulness blomstrer op i erhvervslivet og en gennemgang af den forskning, der viser, at tilgangen med fordel kan benyttes af ledere såvel som medarbejdere. Forfatterne viser, hvordan mindfulness kan introduceres på arbejdspladsen. Desuden giver forfatterne et konkret indblik i, hvordan mindfulness kan trænes – via egne erfaringer med at introducere mindfulness for en række store og små, offentlige og private organisationer i Danmark.

  Pernille og Clarissa afrunder bogen med historier fra ledere og medarbejdere, der alle har deltaget i mindfulness-forløb og har brugt det til at gøre en forskel på deres arbejdsplads. Mindfulness i organisationer fremhæver effekterne ved mindfulness i praksis, heriblandt forbedrede kognitive funktioner, styrkelse af emotionel og social intelligens, stresshåndtering og forøget jobtilfredshed.

  Bogen henvender sig til ledere, medarbejdere samt interne og eksterne konsulenter, der er interesserede i, hvordan mindfulness kan bruges i praksis på arbejdspladsen.

  Pernille og Clarissa har udarbejdet en række lydøvelser til fri afbenyttelse, som kan bruges i kombination med bogens øvrige øvelser og konkrete implementeringstiltag.

  Note fra forfatterne: ”Mindfulness i organisationer er både en tilstand og en praksis, der kan trænes og dermed højnes. For at hjælpe jer med at træne, har vi indtalt disse lydøvelser. Lyt til en eller flere af dem alene eller sammen med kolleger for aktivt at skifte mentalt gear, tage en pause eller øve jer i at ’se med friske øjne’. Rigtig god fornøjelse!”

  Lydøvelser: Anmeldercitater:
  • ”Bogen kan varmt anbefales til alle, der vil introducere mindfulness mere systematisk i deres organisation.” 5 ud af 6 stjerner, Jens Chr. Birch, Danske Kommuner, nr. 34, 2013
  • ”Fantastisk bog! Pinpointer hvorfor og hvordan nogle selskaber er i stand til at gentage/genopfinde sig selv optimalt.” Claus Hvilsted, formuerådgiver og underdirektør, Secure Fondsmæglerselskab A/S
  • ”Bogen bobler af inspirerende referencer...” Anne Mette Fugleholm, direktør i Diakonissestiftelsen
    
 • Pernille har i samarbejde med Mikkel Ejsing skrevet Styrkebaseret ledelse. Konkrete redskaber til at skabe effektive og sunde organisationer (2010). I bogen præsenterer forfatterne den styrkebaserede tilgang til ledelse, som er en effektiv metode til at skabe resultater, innovation og trivsel i alle typer organisationer. Formår organisationen at bringe medarbejdernes styrker og ressourcer optimalt i spil, opnår man, ifølge forfatterne, succes og vækst både menneskeligt og forretningsmæssigt.

  Styrkebaseret ledelse handler om at skabe effektive og sunde organisationer, hvor trivsel skaber effektivitet, og resultater skaber trivsel. Pernille og Mikkel pointerer, at vi kan udvikle os mest der, hvor vi i forvejen er stærke. Det betaler sig derfor for performance, innovation, trivsel, effektivitet og bundlinjen at allokere energi, tid og opgaver hen, hvor styrkerne kommer i spil. Ved at fokusere på styrkerne kan vi også overkomme svaghederne. Forfatterne understreger, at vi ikke skal være bange for at erkende svaghederne, men tværtimod være opmærksomme på dem, så vi kan få komplementerende hjælp og skabe det rette team.

  I praksisorienteret form fremlægger forfatterne nogle af de mest efterspurgte konkrete ledelsesværktøjer fra den styrkebaserede tilgang til f.eks. udvikling af vision og strategi, samtaler (bl.a. MUS, performance og mere vanskelige samtaler), gennemførelse af og opfølgning på interne analyser og målinger, konflikthåndtering, trivselsarbejde samt mødeafholdelse. Pernille og Mikkel inddrager mange cases fra ledere i dansk erhvervsliv, og disse illustrerer, hvordan styrker bringes i spil og svagheder håndteres.

  Styrkebaseret ledelse henvender sig til afdelingschefer, teamledere, topledere og alle ledere med personaleansvar, der ønsker at skabe stærkere organisationer ved at rette fokus mod det, der giver medarbejderne styrke og succes i det daglige.

  Pernille og Mikkels MUS­guide til interview kan frit downloades her.

  Bogen fås også som e-bog på engelsk: Leading from a Strength-based Perspective (2010).
   


Video/andetBibliografi

 • Brun, P.H. & Corneliussen, C. (2013). Mindfulness i organisationer. Vejen til bæredygtighed, handlekraft og innovation. København: Dansk Psykologisk Forlag.
 • Brun, P.H. & Ejsing, M. (2010). Styrkebaseret ledelse. Konkrete redskaber til at skabe effektive og sunde organisationer. København: Dansk Psykologisk Forlag.
 • Brun, P.H. & Ejsing, M. (2010). Leading from a Strength-based Perspective. København: Dansk Psykologisk Forlag.
 • Lundquist, S. & Brun, P.H. (2010). Et øjeblik – styrk livet med nærvær, hjerne og hjerte. København: People’s Press.

   

Bog E-bog Med David Cooperrider, ophavsmanden til Appreciative Inquiry, som medforfatter føres bogen ind i en større virksomheds- og samfundsmæssig dagsorden. 2. udgave er opdateret med den nyeste forskning samt et nyt kapitel om strategiske forandringsprocesser.

400,00 kr. m/moms
279,00 kr. m/moms

Indkøbskurv

Din kurv er tom.

Kommende arrangementer

Forlagets arrangementer

Øvrige arrangementer

Der er ingen kommende øvrige arrangementer

Kommende udgivelser

, , , ,
Et godt studieliv kommer ikke af sig selv. Det afhænger af dine valg og handlinger – og ikke mindst af det studiemiljø, du er en del af.
Udkommer Tirsdag 11. maj 2021

,
Hvad er samskabelse? Hvad sker der med samskabelse, når den møder virkeligheden og hverdagen? Kan samskabelse indfri de store ambitioner om fremtidens velfærdssamfund?
Udkommer Tirsdag 18. maj 2021

,
Det kognitive funktionsniveau har væsentlig betydning for den enkeltes evne til at følge en uddannelse, passe sit arbejde, regulere følelser og indgå i og fastholde sociale relationer.
Udkommer Fredag 28. maj 2021

,
Når en leder rykker opad i organisationen, skal noget læres og andet aflæres. Det er afgørende at vide hvad og hvordan.
Udkommer Fredag 28. maj 2021

Alle kommende udgivelser

Gode ideer er velkomne

Har du en idé til en bog? Et manus eller en synopsis? Mangler der en bestemt bog på markedet? Eller har du forslag til bøger, der bør oversættes til dansk? Så hører vi gerne fra dig - skriv til os på info@dpf.dk.

  Vi ser frem til at høre fra dig.