Allan Holmgren

Allan Holmgren

Om forfatteren

Allan Holmgren er mag.art. i psykologi fra Psykologisk Laboratorium, Københavns Universitet 1981. Modtog Universitetets sølvmedalje 1981. Var medoversætter af A.N. Leontjews Problemer i det psykiskes udvikling.

Var i sin studietid en hovedkraft i introduktionen af kritisk psykologi i Danmark. Efteruddannelser i gruppeanalyse, psyko-analytisk psykoterapi og systemisk terapi. Samarbejdede i en årrække med Milanoteamet og var en af drivkræfterne i introduktionen og indførelsen af systemisk familieterapi i Danmark. Oprettede Snekkersten Kollektivet med en medstuderende i 1978 som halfway house for yngre voksne med alvorlige psykiske lidelser. Stedet fortsatte som efterbehandlingsinstitution til 1990. Oprettede DISPUK 1. januar 1990. Inviterede Michael White (grundlæggeren af narrativ terapi) til Danmark i 1987.

Har siden ca. 2000 udelukkende arbejdet med og undervist i narrativ terapi. Arbejdede tæt sammen med Michael White, indtil han døde i april 2008. Allan Holmgren bliver betragtet som en af de førende internationale kapaciteter inden for narrativ terapi.

Har skrevet talrige kapitler og artikler om psykoterapi, ledelse, supervision, filosofi, coaching og konsulentarbejde. Udgav i 2002 bogen Par i terapi, der er oversat til svensk. Har fire børn og to børnebørn.

Bliv forfatter

Har du en idé til en bog, eller mangler der en bestemt bog på markedet, så kontakt os gerne.