HK

Hans Henrik Knoop

Om forfatteren

Hans Henrik Knoop er psykolog og lektor ved Aarhus Universitet samt Extraordinary Professor ved North-West University i Sydafrika. Han forsker primært i positiv psykologi med fokus på læring, kreativitet og trivsel i pædagogik og arbejdsliv, og han har i samarbejde med kolleger etableret Danmarks første internationalt akkrediterede masteruddannelse i positiv psykologi med over 300 studerende. Hans Henrik har udført forskningsbaseret konsulentarbejde for et stort antal institutioner og kommuner i Danmark, og internationalt har han været involveret i flere store EU-finansierede udviklingsprojekter.

Gennem mange år har Hans Henrik samarbejdet med kolleger ved Harvard University, Stanford University og Claremont Graduate University i GoodWork Project, og som forsker har han deltaget i udviklingsprojekter for blandt andet LEGO, Danfoss Universe, SIS Akademi og Royal Greenland Academy. Hans Henrik har bidraget til DR2’s programmer om talentudvikling i skolen, og han var faglig ansvarlig for TV2’s dokumentarserier Plan B og SKOLEN – verdensklasse på 100 dage. På baggrund af sin akademiske ekspertise har Hans Henrik deltaget i ministerielt udvalgsarbejde vedrørende alsidig personlig udvikling, pædagogisk brug af IT i folkeskolen, pædagogiske læreplaner, talentudvikling og trivsel samt regeringens skolestartsudvalg og Evalueringsinstituttets projekt vedrørende læringsmiljøer i folkeskolen.

Hans Henrik har publiceret talrige bøger, over 160 artikler og bidrager løbende med reviews for psykologiske og uddannelsesvidenskabelige tidsskrifter. Han var medredaktør af tidsskriftet Kognition & Pædagogik for Dansk Psykologisk Forlag 2003-2014. Derudover er Hans Henrik en meget efterspurgt foredragsholder både herhjemme og i udlandet, og han har præsenteret sit arbejde gennem mere end 1000 inviterede foredrag.

Desuden er Hans Henrik medlem af bestyrelsen i International Positive Psychology Association siden 2007 og var præsident for European Network for Positive Psychology fra 2010-2014. Fra 2007-2010 var han forskningsdirektør i Universe Research Lab og i samarbejde med kolleger ved Aarhus Universitet var han i 2010 vært for 5th European Conference on Positive Psychology i København.

Bliv forfatter

Har du en idé til en bog, eller mangler der en bestemt bog på markedet, så kontakt os gerne.