MB

Mads Bab

Om forfatteren

Om forfatteren

Mads har gennem 15 år arbejdet med styrkebaseret udvikling og skaber af værktøjer, der anvendes af virksomheder og kommuner, vejledere, coaches og ledere i Danmark og udlandet. Han har en master i anvendt positiv psykologi og er stifter af og direktør i virksomheden Gnist. Mads formulerer sin mission i livet således: ”Min mission i livet er at styrke mennesker, så de føler den autenticitet, der gør livet fantastisk, og at styrke virksomheder, så realisere en større del af deres potentiale potentiale. Jeg er drevet af ønsket om at tænde gnister. For som Dante skriver i Den Guddommelige Komedie: Efter Gnist følger stor flamme.” (www.gnist.com/om_gnist/mads-bab/).

Mads er desuden ekstern lektor ved Aarhus Universitet/DPU, hvor han underviser og vejleder på masteruddannelsen i positiv psykologi. Derudover er Mads forfatter til materialer om positiv psykologi i arbejdslivet og har skrevet sin første bog: Gnisten i arbejdslivet – veje til at finde, forstå og forankre dine styrker (2013).

Gnist: www.gnist.com

Facebook (Gnist): facebook.com/Gnisteniarbejdslivet

LinkedIn: linkedin.com/in/madsbab

Kontakt: mads@gnist.com
 


Det siger forfatteren om Gnisten i arbejdslivet – veje til at finde, forstå og forankre dine styrker (2013)

Derfor skrev jeg bogen:
Interessen for positiv psykologi og styrkebaserede metoder er voksende. Foredrag om emnet, især på Folkeuniversitetet, melder gang på gang udsolgt. Der manglede danske bøger om emnet, især bøger der ikke blot redegjorde for feltet men også omsatte det på en måde, der passer ind i en dansk kontekst.”

Mine inspirationskilder:
”Arbejdet med de 24 karakterstyrker (http://www.viacharacter.org/www/, red.) og styrkebaserede metoder i private og offentlige virksomheder gjorde udslaget. I flere år havde jeg oplevet den forskel, metoden gjorde hos de mennesker, jeg og andre arbejdede med, og jeg blev inspireret til at dele dette. Kombineret med mit eget studie og undervisning i faget, blev jeg inspireret til at blive en aktiv del af formidlingen af positiv psykologi.”

Det er jeg særlig stolt over:
”To ting især. For det første: At bogen ikke bare opsummerer eller formidler andres metoder på dansk, men at metoderne er videreudviklet og tilpasset specielt til læseren. I forlængelse af dette er jeg særligt glad for bogens praktiske karakter – man kan gøre noget med den. For det andet: At jeg ikke kommer med et quick fix. Følgende citat er et af de områder, flest fremhæver ved bogen: ”Det kan lyde som en simpel mirakelkur – men det er det ikke. For en ting er sikkert, og det er, at bogen ikke uden videre anviser en nem og uforpligtende løsning. Den anviser en vej, der, hvis den følges, kan bekræfte dig i ting, du allerede ved, men også en vej, der giver dig nye indsigter, som du kan bruge i dit arbejdsliv eller i dit liv generelt. Men det er ikke en nem vej, for arbejdet med at udvikle dine styrker forudsætter, at du er villig til at sætte en række af dine grundlæggende antagelser om, hvem du er, på en prøve.” – jeg er stolt over at gå lidt imod strømmen om, at forandring kan ske med et fingerknips. Og så er jeg rigtig glad for bogens illustrationer –de løfter udgivelsen.

Sådan finder jeg værdi i mit arbejde:
”At der hver dag pågår forskning, der tager interessen for trivsel og den ressourcebaserede del af psykologien dybt alvorligt. At forskningen på dette felt er med til at nuancere forståelsen af begreber som trivsel, arbejdsglæde og mening. Jeg finder samarbejde med andre mennesker utrolig værdifuldt. Det er med til at skabe perspektiver på mit felt, og helt konkret medvirker det til, at vi kan designe forandringsprocesser for større organisationer. I disse processer er det nyttigt at trække på kompetente kræfter, der komplimenterer mine egne kompetencer. Desuden er design og kreativitet store inspirationskilder. Jeg har altid været fascineret af design, og hvad visualisering og fysiske genstande kan gøre for dialoger og forståelse i grupper. Jeg har i en årerække arbejdet meget med LEGO Serious Play og andre visualiseringsmetoder. Igennem de sidste 4 år har jeg arbejdet sammen med dygtige designere med henblik på at udvikle værktøjer, der gør det lettere for børn og voksne at reflektere og udtrykke sig inden for abstrakte temaer.”

Mine forbilleder:
”Mange, men ingen konkret. Jeg sætter stor pris på autentiske mennesker, der både står ved, hvem de er, men samtidig også evner at tilpasse deres adfærd, så gruppedynamikker optimeres. Det vil især sige, at jeg inspireres af mennesker, der lytter og viser interesse for andre end dem selv. Mennesker, der forstår, at stærke fællesskaber består af stærke individer, og at vi aktivt kan gøre en hel del for at styrke hinanden, er spændende mennesker i min optik.”
 


Udgivelser på Dansk Psykologisk Forlag

 • Mads’ første bog, Gnisten i arbejdslivet – veje til at finde, forstå og forankre dine styrker (2013) handler om at finde vejen til læserens mest energigivende styrker. Ifølge Mads er styrker i denne sammenhæng ikke nødvendigvis det, man er god til, men derimod det, der giver én energi og en følelse af robusthed, drivkraft og autencitet.

  Med udgangspunkt i international forskning, især inden for positiv psykologi, præsenterer Mads en lang række relevante og lettilgængelige øvelser, der giver konkrete anvisninger til, hvordan man finder og bliver bedre til at fokusere på de styrker, man allerede har, men måske har mistet af syne.

  Gnisten i arbejdslivet kan være en hjælp til at realisere en langt større del af ens potentiale, hvis man er villig til at investere tid, nærvær, nysgerrighed og refleksion.

  Bogen henvender sig til alle, der ønsker at få større indsigt i deres egne styrker eller arbejder med at hjælpe andre til et mere energisk og gnistfyldt arbejdsliv. Gnisten i arbejdslivet er oplagt læsning for coaches, konsulenter, psykologer, undervisere, vejledere og ledere, der ønsker inspiration til deres styrkebaserede værktøjskasse.

  Anmeldercitater:

  • ”En virkelig seriøs bog, der hjælper sin læser til at afdække, hvad det er man værdsætter i arbejdslivet…” – Alma Lind Jensen, DBC lektørudtalelse, uge 15 2013.
  • ”…Og Mads Babs gode råd – de er vitterligt gode – baserer sig på forskning og evidens, og han accentuerer, at det er hårdt (og nødvendigt) arbejde at finde sin professionelle gnist… Og hvis man sidder på sin pind med fornemmelsen af, at man ligger inde med et større potentiale, end man realiserer i sit arbejdsliv, kan der være vældig god musik i rent faktisk at fatte en pen og gå i gang” – Lotte Kirkeby Hansen, Journalisten, 24, april 2013.
    

Video/andet

 • På Dansk Psykologisk Forlags YouTube-kanal kan videoen ”Dansk Psykologisk Forlag præsenterer Mads Bab om Gnisten i arbejdslivet” ses.
  https://www.youtube.com/watch?v=593MoJ2GToY
   
 • På Gnists YouTube-kanal (www.youtube.com/gnistvideo) kan du se adskillige videoer om positiv psykologi i virksomheder. Du kan bl.a. se en ”Introduktion til Gnist”. I videoen kan du høre om Gnist, som er et kulturudviklende innovationsbureau, stiftet af Mads Bab, der kombinerer positiv psykologi med designtænkning i forsøget på at realisere en stor del af menneskers og virksomheders potentiale.
  https://www.youtube.com/watch?v=vAidJrsc_9g
   
 • www.arbejdslyst.dk kan du finde podcasten ”Har dit job et klart formål?”. I podcasten interviewer God arbejdslyst Mads Bab, der fortæller om, hvordan vi hver især kan fylde mere mening i vores hverdag. Det har nemlig afgørende betydning for vores arbejdsglæde, når vores arbejde giver mening og har et klart formål. Når arbejdet giver mening for os personligt, så påvirker det vores trivsel og engagement direkte. Hvis du lytter med, kan du få Mads’ bedste råd. Hør bl.a., hvorfor det er så vigtigt at sætte mening i arbejdslivet på dagsordenen, stille skarpt på ens kerneopgaver og lære at bruge ens styrker for med tiden at kunne få det som en fisk i vandet.
  http://www.arbejdslyst.dk/har_dit_job_et_klart_formaal
   
 • På Dansk HR’s hjemmeside kan du se seks videoer om det at spotte styrker i dig selv og dine omgivelserne. Videoerne er produceret til Dansk HR, og Mads Bab kommer ind på, hvordan den bedste motivation kommer indefra, og hvordan man kan lære sine styrke bedre at kende igennem den gratis VIA styrkeprofil.
  http://www.danskhr.dk/hr-update/styrker-og-styrkespotting
   
 • På styrkebaseretledelse.dk præsenterer Mads Bab en række videoer om styrkebaseret ledelse i forlængelse af hans bog I gang med styrkebaseret ledelse. Her præsenterer Mads nye perspektiver på en ledelsesmetode, der muliggør styrkelsen af medarbejdernes engagement og robusthed.
  http://www.styrkebaseretledelse.dk
   

Bibliografi

Bliv forfatter

Har du en idé til en bog, eller mangler der en bestemt bog på markedet, så kontakt os gerne.