Guy Winch

Guy Winch

Om forfatteren

Guy Winch, Ph.d., er autoriseret psykolog, keynote og TED speaker, samt forfatter hvis bøger er blevet oversat til 19 forskellige sprog. Guys TED talk, Why We All Need to Practice Emotional First Aid om hans seneste bog Emotional First Aid: Healing Rejection, Guilt, Failure, and Other Everyday Hurts (dansk oversættelse: Førstehjælp til sårede følelser) er blevet set mere end 2,5 millioner gange og ligger blandt de 5 mest inspirerende taler på TED.com. Guy skriver endvidere den populære Squeaky Wheel Blog på Psychology Today.com og blogger for Huffington Post. Han optræder ligeledes på det rådgivende forum på Yahoo Health and Fatherly.com. Ligesom han ofte bliver interviewet til store nationale publikationer såsom The New York Times, Washington Post, Time, magasiner såsom Women's Day, Esquire, Men's Health, Real Simple og Forbes.com, CNN.com m.fl.

Guy Winch modtog sin doktorgrad i klinisk psykologi fra New York University i 1991 og har gennemført et postdoc stipendium i familie- og parterapi på NYM Medical Center. Han har siden 1992 arbejdet med individuel terapi, par- og familieterapi i sin private praksis på Manhattan, og er medlem af the American Psychological Association (APA).

Hjemmeside: www.guywinch.com

Kontakt: guywinch@yahoo.com

Blog: psychologytoday.com/blog/the-squeaky-wheel

Twitter: @GuyWinch

TED Talk: bit.ly/1A1yDIF
 Det siger forfatteren om bogen Førstehjælp til sårede følelser

Derfor skrev jeg bogen:
”Da jeg fik ideen til bogen Førstehjælp til sårede følelser, var jeg sikker på, at en bog som denne allerede eksisterede på markedet og var chokeret over at opdage, at dette ikke var tilfældet. Det at have en håndbog til almindelige sårede følelser af den slags, vi alle oplever i vores dagligdag, virkede absolut nødvendig. Derfor var jeg begejstret for at have muligheden for at indsamle den mest aktuelle forskning inden for området og skrive en bog, som enhver kan bruge til at håndtere almindelige følelsesmæssige sår såsom afvisning og fiasko.” 

Mine inspirationskilder:
”Jeg blev inspireret af mine patienter og af mennesker i min sociale omgangskreds, som beskrev, hvordan de kæmpede med problemer som skamfølelse eller ensomhed uden at have nogen ide om, hvordan de kunne lette deres følelsesmæssige ubehag. Jeg fandt ud af, at de behøvede en bog, der kunne fortælle dem, hvordan de skulle håndtere disse følelser.” 

Det er jeg særlig stolt over:
”Hver måned modtager jeg tusindvis af e-mails fra folk fra hele verden, der fortæller mig, hvordan bogen har hjulpet dem med at håndtere smertefulde følelser i deres liv. Fx besluttede en rapporter fra Australien sig for at vende tilbage til sit arbejde efter at have været hjemme i to måneder i forbindelse med at have mistet sin kone til kræft. Da han vendte tilbage til sit arbejde, startede han med at interviewe mig i forbindelse med bogen, og han fortalte mig, at kapitlet om ”tab og trauma” havde hjulpet ham enormt meget. Jeg følte mig meget stolt den dag.”

Sådan finder jeg værdi i mit arbejde:
”Mit daglige arbejde, både som forfatter og som terapeut, er at hjælpe andre med at føre et gladere og mere tilfredsstillende liv samt at løse deres individuelle og parrelaterede problemer. Dette er noget, jeg finder enormt meningsfuldt, givende og tilfredsstillende.”

Mine forbilleder:
"Jeg beundrer min tvillingebror, som også er psykolog, og som jeg diskuterer med i min TED talk. Han er den modigste og mest omsorgsfulde person, jeg kender. Han har dedikeret sit liv til at hjælpe mennesker med handicap, og han gør et fantastisk stykke arbejde.”
 VideoerUdgivelser på Dansk Psykologisk Forlag

  • Bogen Førstehjælp til sårede følelser beskæftiger sig med, hvordan vi bedre kan håndtere svære følelser, såsom afvisning, skyld og tab, som er en del af hverdagens psykiske skrammer.  Bogen fungerer således som en hjælpehåndbog, der på en lettilgængelig måde guider dig igennem, hvordan du helt konkret og effektivt kan håndtere hverdagens svære følelser trin-for-trin. Bogen er grundlæggende læsning for alle, der ønsker at blive mere modstandsdygtige, opbygge større selvværd og takle hverdagens problemer på en mere effektiv og hensigtsmæssig måde. Bogen kan ligeledes bruges som en hjælp til at lære at give slip på de skuffelser og følelsesmæssige smerter, der forhindrer den enkelte i at leve sit liv fuldt ud.
     


Bibliografi

Bøger

  • Emotional First Aid: Healing Rejection, Guilt, Failure, and Other Everyday Hurts (Hudson Street Press, 2013). (Dansk oversættelse (2015): Førstehjælp til sårede følelser).
  • The Squeaky Wheel: Complaining the Right Way to Get Results, Improve Your Relationships and Enhance You Self-Esteem (Walker Publishing Company, 2011)

Artikler

 

Bog E-bog Vi får alle psykiske skrammer gennem livet. Psykolog Guy Winch giver her en konkret håndsrækning til dig, der gerne vil være mere modstandsdygtig, styrke dit selvværd og give slip på nutidens og fortidens sorger og problemer.

150,00 kr. m/moms
149,00 kr. m/moms

Indkøbskurv

Din kurv er tom.

Kommende arrangementer

Forlagets arrangementer

Øvrige arrangementer

Der er ingen kommende øvrige arrangementer

Kommende udgivelser

,
Hvad er samskabelse? Hvad sker der med samskabelse, når den møder virkeligheden og hverdagen? Kan samskabelse indfri de store ambitioner om fremtidens velfærdssamfund?
Udkommer Tirsdag 18. maj 2021

,
Det kognitive funktionsniveau har væsentlig betydning for den enkeltes evne til at følge en uddannelse, passe sit arbejde, regulere følelser og indgå i og fastholde sociale relationer.
Udkommer Fredag 28. maj 2021

,
Når en leder rykker opad i organisationen, skal noget læres og andet aflæres. Det er afgørende at vide hvad og hvordan.
Udkommer Fredag 28. maj 2021

, ,
Præsenterer på en tilgængelig måde de væsentligste resultater fra mindsetforskningen og diskuterer, hvad det udviklende mindset koblet med psykologisk tryghed kan betyde for virksomheder og ledere
Udkommer Torsdag 3. juni 2021

Alle kommende udgivelser

Gode ideer er velkomne

Har du en idé til en bog? Et manus eller en synopsis? Mangler der en bestemt bog på markedet? Eller har du forslag til bøger, der bør oversættes til dansk? Så hører vi gerne fra dig - skriv til os på info@dpf.dk.

    Vi ser frem til at høre fra dig.