
Arbejdslivets dilemmaer
Man kan ikke forstå mennesket uden at forstå arbejdet – og man kan ikke forstå arbejdet uden at forstå mennesket.
Vores arbejdsliv er forskellige, uanset om vi er ledere, medarbejdere, fagforeningsfolk eller frivillige. Arbejdet fylder meget i vores liv, og ingen af os slipper for på den ene eller anden måde at forholde os til arbejdet som en et eksistentielt grundvilkår. Serien Arbejdslivets dilemmaer reflekterer over de dilemmaer og udfordringer, vi dagligt møder på jobbet.
Første bog: Arbejdslivets dilemmaer
I den første bog udforsker seriens redaktører, Svend Brinkmann, Lene Tanggaard og Joel Haviv, ti centrale temaer, der former nutidens arbejdsliv: fra mening og udvikling til ledelse og diversitet. Hver sektion præsenterer nogle fundamentale dilemmaer, der inviterer til eftertanke og diskussion. Formålet er ikke at give enkle svar, men at skabe rum for refleksion og plads til eksistentielle spørgsmål om, hvad vi ønsker af vores arbejdsliv.
Anden bog: Hvad skal vi med AI?
Christiane Vejlø udforsker i anden bog forholdet mellem mennesker og kunstig intelligens (AI) på arbejdspladsen. Hun fremhæver både den optimisme og bekymring, som AI vækker: fra AI’s potentiale til at automatisere rutineopgaver til frygten for, at teknologien kan erstatte os. Vejlø opfordrer til kritisk tænkning i en tid, hvor AI’s indflydelse vokser hastigt, samtidig med at hun vækker begejstring for de nye muligheder teknologien bringer med sig.
Serien
Bøgerne vil inspirere og udfordre dine tanker om arbejdslivet og tilbyder et perspektivskift og en platform til at udforske kompleksiteten i nutidens arbejdsliv.