Her finder du en lang række udgivelser, der har fokus på læring, praksis og handling inden for det pædagogiske fagområde.
Tema
Pædagogisk praksis
Faglige bøger
-
Social læring
Præsenterer en konkret og praksisnær metode til at give de professionelle i skoleverdenen retning og systematik i mødet med børn med socialkognitive vanskeligheder. Social Læring-metoden udspringer af forfatternes mangeårige arbejde i Nest programmet.
320,00 kr. -
Co-teaching og mestring
Både undervisningen og det pædagogiske udviklingsarbejde bliver bedre, når man er sammen om det. Særligt, når man skal lykkes med inklusion.
320,00 kr. -
Mønsterbrydere og mindset
For udsatte unge er hverdagen og skolegangen en kamp, som er svær at vinde. Hvordan kan man som lærer og uddannelsesinstitution hjælpe de unge til at bryde dårlige mønstre, ændre mindset – og blive mønsterbrydere?
300,00 kr. -
Stille elever i skolen
Alle lærere møder elever, der virker tilbagetrukne, generte, sky, ængstelige eller indadvendte. Bogen giver konkrete metoder, som læreren kan bruge til at imødekomme og hjælpe de stille elever, så de oplever mestring og udvikling i klasselokalet.
280,00 kr. -
Velkommen til daginstitutionen
De fleste børn starter i daginstitution, når de er omkring et år gamle. Overgangen til den nye hverdag skal være tryg og rolig. Denne bog beskriver i et lettilgængeligt sprog og med mange konkrete eksempler og gode råd, hvordan man kan planlægge og gennemføre opstarten og indkøringsfasen i daginstitutionen.
250,00 kr. -
Tryg tilknytning i dagplejen
I denne lille bog får du vigtig viden om, hvordan du som dagplejer styrker dagplejebarnets trygge tilknytning i de første vigtige år.
190,00 kr. -
Tryg tilknytning i vuggestuen
I denne lille bog får du vigtig viden om, hvordan du som fagperson styrker vuggestuebarnets trygge tilknytning i de første vigtige år.
190,00 kr. -
Adfærdsproblemer i vuggestuen og børnehaven
Ud fra 17 praktiske principper giver bogen viden om, hvad konflikter er, hvorfor de opstår, og hvordan man som pædagog kan forebygge eller løse dem i hverdagen – trin for trin.
280,00 kr. -
Noah skal i skole
Højtlæsningsbog om det vigtige første skoleår. Vi følger Noah, hans familie og klassekammerater i skolen og hjemme. Kapitlerne passer til 20 min. oplæsning.
300,00 kr. -
Markante forældre
Gode råd til at håndtere forældre med store krav og stærke følelser – forankret i praksis og formidlet med hjertevarme og humor.
280,00 kr. -
Forældresamarbejde, der virker
Hvordan kan det pædagogisk personale arbejde systematisk og reflekteret med at udvikle forældresamarbejde? Hvad er det, der betyder noget for forældre, og hvad giver det af pejlemærker for institutionens personale? Kort sagt: Hvad virker?
270,00 kr. -
Dit barns sprog
Sproget kommer ikke af sig selv! Med denne bog får du en praktisk guide om, hvad du kan gøre for at støtte dit barn i at udvikle sprog og gode forudsætninger for læsning og skrivning.
250,00 kr. -
Dit barns selvværd
Et højt selvværd hos vores børn er et godt udgangspunkt for livsglæde og trivsel. Men hvordan kan vi bedst muligt styrke vores børns selvværd?
250,00 kr. -
Adfærdsproblemer i skolen
Praktisk guide til, hvordan lærere og pædagoger kan håndtere konflikter og adfærdsproblemer i skolen.
280,00 kr. -
Mindsetbaseret undervisning
Udfordrer udsagn som ”matematik er bare ikke mig” og gør op med myten om det naturlige talent. Arbejdet med at udvikle elevers mindset bør knyttes tæt til læringsmiljøet og relationen mellem elever og underviser.
240,00 kr. -
Verdens bedste lærer
Bogen bygger bro mellem forskning og den daglige undervisning – og giver konkret inspiration til praksis.
280,00 kr. -
Jeg vil ikke i skole
Man regner med, at omkring 5 % af alle børn rammes af skolevægring, så alle lærere og pædagoger har erfaring med børn, der ikke vil i skole. Det er et sammensat problem, der stiller krav til et tæt samarbejde mellem hjem og skole.
280,00 kr. -
Udviklingsbilleder
Præsenterer i kort punktform de betydningsfulde milepæle, barnet gennemgår fra 0 til 10 år. Bogen giver inspiration og støtte i tilrettelæggelse af den pædagogiske praksis omkring barnet, så alle udviklingsområder og læreplanlovens seks temaer tilgodeses. Den henvender sig samtidig til forældre, som ønsker et overskueligt indblik i udviklingstrinnene.
160,00 kr. -
DPU i praksis
Hvordan styrker man det pædagogiske arbejde og bruger "DPU - Dansk Pædagogisk Udviklingsbeskrivelse 0 til 6" år i praksis? Forfatterne øser her af deres viden og erfaringer og giver et væld af gode idéer til alle
300,00 kr. -
Kort & godt om LEG
Hvorfor og hvordan leger børn? Hvad betyder leg for børns psykologiske udvikling? Hvordan leger børn i dag?
225,00 kr. -
Kort & godt om PÆDAGOGISK ETIK
Hvad er pædagogisk etik? Hvad gør man, når man havner i et etisk dilemma? Hvordan håndterer man de udfordringer og uventede situationer, man møder i det pædagogiske arbejde?
225,00 kr. -
Kort & godt om NEUROPÆDAGOGIK & NEUROPSYKOLOGI
Hvad er neuropædagogik og neuropsykologi – kort fortalt? Hvilken relevans har disse videnskaber i den pædagogiske verden? Hvad bygger de på fagligt og historisk? Og hvordan kan man arbejde med dem i neuropædagogisk praksis?
225,00 kr. -
Adfærdsproblemer hos børn og unge
Adfærdsproblemer er en af de store udfordringer i institutionen, i skolen, i børn og unge-forvaltningens regi, i børne- og ungdomspsykiatrien, i hjemmet og i fritiden.
360,00 kr. -
Hemmeligheder
Højtlæsningsbog om to bjørneunger, der er bedste venner i Bjørnehaven. Bogen giver børnene og de voksne, der læser op - om det er forældre eller pædagoger - mulighed for at skabe et fortroligt rum til en god snak om forskellen på gode og dårlige hemmeligheder. Bogen er blevet afprøvet af pædagoger og børn i Vejen kommune i samarbejde med Lisbeth Zornig Andersen.
250,00 kr. -
Nanna på Bjørnehjem
Højtlæsningsbog om to bjørneunger, der er bedste venner i Bjørnehaven. Bogen giver børnene og de voksne, der læser op - om det er forældre eller pædagoger - mulighed for at skabe et fortroligt rum til en god snak om rummelighed og tabuer om at være anbragt uden for hjemmet.
250,00 kr. -
Mindfulness med børn
Mindfulness kan skabe ro og balance i en selv og i samværet med andre. Det gælder også for børn – og i børnegrupper.
300,00 kr. -
Pigekonflikter
Denne bog handler om pigers venskaber og konflikter. Der er fokus på aldersgruppen 10-15 år, hvor piger udvikler sig hastigt både fysisk, mentalt og socialt. Det er også i disse år, de skal lære at håndtere konflikter på egen hånd og forberede sig til at mestre konfliktfyldte situationer senere i livet.
230,00 kr. -
Set med børns øjne
Metoder for og praktiske anvisninger til, hvordan de voksne i barnets dagligdag - pædagoger, forældre og lærere - kan træne selvindsigt og menneskeforståelse i hverdagen med barnet.
300,00 kr. -
Søhesten Silles magiske solhilsen
Denne fine, illustrerede bog lærer børn fire yoga-solhilsener på en sjov og hensynsfuld måde. Alle børn kan have glæde af disse enkle yogaserier, og børn, der lider af stivhed i kroppen, har autisme, handicap eller en skade, har også mulighed for at være med og have det sjovt.
200,00 kr. -
Skal vi være venner?
Historier til børn mellem 4 og 8 med gode ideer til, hvordan man bliver en rigtig god ven.
200,00 kr. -
Venner og veninder
Hjælp til børn mellem 9 og 13 år der har svært ved at få nye venner - og holde fast på dem, de allerede har.
200,00 kr. -
Børn med flere sprog
Tilegnelse af et andetsprog stiller store krav til et barn. I denne bog samler førende sprogforskere og logopæder den nyeste viden på området og giver en samlet fremstilling af den flersproglige normaludvikling samt mulige forsinkelser og forstyrrelser i udviklingen af dansk som andetsprog.
300,00 kr. -
ASQ-3 læringsaktiviteter
Gennem læringsaktiviteterne styrkes spædbørns og småbørns vækst og udvikling. Aktiviteterne er sjove og legende, hurtige at udføre og nemme at gå til.
249,00 kr. -
Anerkendende pædagogik
En lettilgængelig indføring i hvad anerkendende pædagogik handler om, hvordan den praktiseres, hvordan den virker – og hvorfor den virker.
320,00 kr. -
Børnefællesskaber og familieliv
Børns fællesskaber i børnehaven har betydning for børnenes muligheder for at skabe sammenhæng i deres liv på tværs af daginstitution og hjem.
300,00 kr. -
Den lærende hjerne
Grundbog for praktikere inden for undervisning og uddannelse, der har brug for neuropsykologisk viden om udvikling og læring.
250,00 kr. -
Eksekutive vanskeligheder hos børn
Eksekutive funktioner drejer sig om at kunne få en idé, planlægge og udføre den, imens man vurderer og eventuelt justerer. Børn med vanskeligheder inden for disse fire trin kommer typisk til kort i sociale situationer, og når der i skole og fritid stilles krav til projektarbejde og selvorganisering. Bogen giver forslag til, hvordan man i praksis kan udrede og undersøge…
200,00 kr. -
Ressourcefokuseret vejledning
AKT-vejledere, UU-vejledere, vejledere i jobcenter regi m.fl. får her en række konkrete ideer til at arbejde ressourceorienteret - både i individuelle, gruppevise og kollektive vejledningssammenhænge.
350,00 kr. -
Selvkontrol hos børn og unge
Denne bog giver gode konkrete bud på, hvordan vi kan hjælpe børn og unge til at styrke deres selvkontrol.
280,00 kr. -
Sansemotorik og samspil
Sansemotorik og samspil giver i letforståelig form en indføring i centrale elementer i sanseintegration, motorik, hjernen, nervesystemet, leg og samvær. Den indeholder en række genkendelige cases og giver mange konkrete bud på, hvordan pårørende og professionelle ved hjælp af små ændringer kan skabe bedre muligheder for børns udvikling.
350,00 kr. -
Teamsamarbejde
Teamsamarbejde er til lærere, team og uddannelsesinstitutioner, der er optaget af at udvikle teamsamarbejdet og styrke den professionelle praksis med fokus på elevernes læring.
300,00 kr.